lördag 30 januari 2016

Malvas "nesse" klar!


Jag har just varit på 10-årskalas och firat min brors flicka.


Precis innan jag skulle åka fick jag denna klar.


Den fylldes med chokladguldpengar, hårsnoddar i favoritfärgen blå och turkos, pengar och en liten lampa som blivit så populär att ha hängande i sin dragkedja på jackan. Hon verkade bli glad!

Jag sydde fast dragkedjan med en slinga av hjärtan. Innan provsydde jag för- och efternamn på en provlapp för att ev sy det någonstans på utsidan av nessen men det kom jag på när jag precis nålat på andra sidan av dragkedjan så det struntade jag i. Hade jag kommit på det innan hade jag sytt för- och eftenamn i fodertyget innan jag la ihop det.

Nu väntar lite disk och en del annat. Men ...

... i morgon ska jag bara göra det jag vill. Sy, sy och sy! Jag måste skära tyg och packa inför måndagens sykväll också. Sen är jag ju revisor i en förening och det är revision på förmiddagen och sen ska jag laga mat, men ändå .... jag borde hinna sy en del.

Trevlig lördagskväll!

fredag 29 januari 2016

Boktips!


Jag har precis läst ut denna boken:

Jul med Bob av James Bowen

Den handlar om James, som berättar om sig själv, om sitt liv tillsammans med katten Bob. Läs också hans tidigare böcker:

Gatukatten Bob och
Mitt liv med Bob

De är jättebra!

Jag önskar alla en härlig fredag, äntligen fredag!


onsdag 27 januari 2016

Arbetet fortskrider!


Efter jobb, vattengympa, mat och lite vila när jag kom hem tog jag mig en stund med Malvas necessär.

Den fick kantband och påtråcklad dragkedja. 

Jag vet inte om kantbandet är för bra men färgen finns ju i mönstret och jag tycker det är läckert i alla fall!

God Natt!

tisdag 26 januari 2016

Tobias!

Det är bättre att göra till 100 % fel än att göra 50 % rätt!

Det låter kanske tokigt, men jag håller fullständigt med.

Vem har sagt detta så jag hörde det idag? 

Jo, Tobias Karlsson, dansare, mest känd från Let´s dance!

Det var en väldigt bra och tänkvärd föreläsning han hade. Eftersom min kompis dotter inte själv vågade gå fram och be om autograf och om en bild tillsammans med honom gjorde jag det före henne och sedan sa jag att tjejen här vill och ha autograf och en bild med dig och henne själv.

Så ... bara därför har jag nu fått kram av Tobias, hans autograf och en bild med honom och mig. Tack, Tack!

Något han också sa vara att ibland måste man kanske stänga en dörr om något för att det dagen efter ska öppnas ett fönster åt något annat. I hans liv hade det skett vid tre tillfällen att han avslutat något och dagen efter erbjöds han något helt annat. Det hade också varit många gånger däremellan som han stängt dörrar utan att något erbjöds honom, men i alla fall ...

Vi behöver alla ett mål, det är bra att ha ett mål ... en dröm ... en vision var också något han sa.

Det allra första om att "Det är bättre att göra till 100 % fel än att göra 50 % rätt!" tror jag betyder att vi ska satsa till 100 % i det vi gör, i det vi vill göra men kanske inte riktigt vågar. Satsar du till 100 % och tror dig kunna det eller fixa det så är det väldigt, väldigt stor risk/chans att du lyckas.

Satsar du inte utan "safear" och gör 50 % rätt ... och lyckas förstås, för det är större chans, du tar inte så många risker är det inte lika bra för du når helt klart inte lika långt med dina mål, dina drömmar.

Jag håller helt med honom!

Titeln på föreläsningen var också Allt är möjligt!

Eller som Gunde säger Ingenting är omöjligt!

* * *

Jag är nog en Pippi Långstrump, tror jag.

- Börjar redan få ångest för min 50-årsdag i november (fast det börjar gå över, man är inte äldre än man känner sig - och jag känner mig inte som en 50-årig tant!!!)

- Flera gånger har jag sagt "ja" till saker som jag sedan tänkt mig varför sa jag ja, men sedan tänker jag ... Ah! Det funkar nog! Ofta har det faktiskt gjort det! t ex huvudrollen i en musikal på jobbet, där jag t o m sjöng. Sjöng på ett barndop en gång och det gick riktigt bra. Spelat flöjt har jag gjort många gånger och det är ingenting även om jag ibland tänkt, varför lovade jag detta ibland, men sedan tycker jag det är jättekul! Lovade att ha musikundervisning för fyra klasser för att jag gillar musik och spelar tvärflöjt, lite (med betoning på lite) gitarr, piano med en hand och även gillar att sjunga. Det funkade och jag har fått fortsatt förtroende nu i vår. Härligt!

Ville bara dela med mig av denna underbara föreläsning och Tobias "peppande" ord!

Jag hade ju helt klart velat vara hemma och sy mina blommor med Hex´n More-linjalen som jag började på igår men denna föreläsningen var helt klart värd att vänta med sömnaden en dag.

* * *

Lite skåpmat så jag får med en bild här också! (Bilden på  Tobias och mig är bara i min kompis mobil än så länge).


Det får bli doptavlan jag sydde förra våren och gav bort till en kompis och hans dotter. 


God Natt!


måndag 25 januari 2016

Hex´n more!


Just hemkommen från en kurs med Eva full av intryck.

Började sy sådana här blommor eller vad man ska kalla dem med Hex´n More-linjalen men alla vi som var där sydde olika saker så det är mycket man kan göra med den.

Väldigt trevlig och givande kurs!

Tack Eva och Siw.

Jag måste ju länka till Evas Visa och berätta nr 119 idag annars vore det konstigt sen får jag gå och lägga mig även om det vore jätteroligt att fortsätta sy.

God Natt!

söndag 24 januari 2016

Nytt projekt - igen!


Nu börjar jag på en ny grej igen!

Jag kom på att jag ska på 10-årskalas på lördag och den lilla tjejen har inte fått någon necessär av mig så då var det bara att leta fram grejor och börja sy.

Jag har allt hemma t o m dragkedjan men jag hinner nog inte mera idag. Det blir den vanliga lilla necessären som jag sytt rätt så många vid det här laget. Perfekt att lägga en peng eller presentkort i.

Det mönstrade tyget har jag fått av Maja i en bokutlottning och det är jätteläckert!

* * *

Sedan måste jag packa inför sykursen jag ska på i morgon hos Siw, Bizzibee i Vissefjärda. Eva med bloggen Bambi-syr ska dit och lära oss sy med linjalen 
Hex´n More och det ska bli jättespännande både att lära sig det och att få träffa Eva i verkligheten.

Trevlig söndag!

lördag 23 januari 2016

Snögubbe fortsättning!


Det är mycket som ska hinnas med när man är ledig en helg. Jag brukar numera skriva middagsmatlista för veckan som kommer och sedan veckohandla på lördagen. Det är så skönt att ha det gjort!

Nu har vi snö här för ovanlighetens skull så jag passade på att ut i längdåkningsspåret en stund. Jag har lite kvar av min förkylning men det är inte så farligt. Det var jätteskönt att åka skidor!

Förra vintern blev det inte en enda dag. I morgon har de lovat regn så vi får se om det går att åka i morgon också. Hoppas på det!

Ikväll hade jag tänkt att titta på Stjärnorna på slottet men eftersom jag inte hunnit med att sy alls tidigare så lockade det mera.

Snögubben har lagts ut på bottentyget. Nu väntar strykning och fastsömnad men det väntar jag med till i morgon eftersom jag har en ny symaskin där jag inte har provat langettsöm på ännu. Det ska bli spännande!

Nu väntar en nybakad scones och te på mig!

Trevlig kväll!

fredag 22 januari 2016

Snögubbe på gång!


Nu fortsätter arbetet med mitt underlägg med snögubbe på.

Har ritat av delarna på vlisofix.

Efter en lång och sen jobb-dag blir det Skavlan som jag gillar att titta på.

Trevlig helg!

torsdag 21 januari 2016

Vintriga underlägg!


Jag har annat att sy egentligen men jag var så sugen att börja sy ett underlägg med "vintrigt" tema.

Såg på bloggen: http://nlq2007.blogspot.se/ i december jättesöta snögubbar i olika former och blev inspirerad av det.

Tänkte sytt oss julunderlägg med kom på att underlägg med snögubbar kan man använda längre.

I mitten kommer det att bli en snögubbe. Några av tygerna har jag fått i utlottningar av Maja.

God Natt!

onsdag 20 januari 2016

Stjärnor!


Snuva och feber idag.

Tog fram mina stjärnor och la ut på ett lakan. 34 st har det blivit. Ska jag ha det till ett täcke till en enkelsäng behövs minst lika många till så det är bara att sy flera.


Jag har använt sex olika tyger till dem.

Får se om jag orkar sätta mig och sy i morgon.

Trevlig onsdagskväll!


måndag 18 januari 2016

Nu syns jag!


Reflexer bör man ha så att man syns!

Dessa är sydda av reflextyg och brett gummiband. Jag skar bort ca 1 cm från reflextyget så att det skulle ha samma bredd som gummibandet.

En till var arm nedanför armbågen och ett till det ena benet nedanför knäet. Jag ska sy ett till att ha på benet när jag har mina termobyxor på mig, men de är på jobbet så jag får mäta innan.

När de inte används kan man lätt vika ihop dem och stoppa i fickan. De tar inte stor plats och trasslar inte in sig i nycklar eller dragkedja. Perfekt!

Idag länkar jag till Bambis Visa och Berätta Måndag där du kan hitta mycket tips och idéer och många som länkar dit.

Önskar er en trevlig måndag!

söndag 17 januari 2016

Ljuspunkt i tillvaron!


Efter en stressig vecka och deppig dag var det kul att kunna hämta ut ett paket med Quiltmagasinet-tidningar som jag köpt på Tradera.

Jättekul att bläddra och drömma sig bort vad man skulle vilja sy.

Idag ska jag sy reflexer till mig. Jag hatar att trassla in mig i snöret på dem jag har. 

Önskar er en trevlig söndag!

tisdag 12 januari 2016

Det värmer gott ...

... när man har ont någonstans!


Min sydda vetekudde, formad som ett hjärta, använder jag mycket nu när jag har ont i ryggen. Den sydde jag för något år sedan på ett Quiltcafé hos Eva i Ronneby med affären Guldtråden. 

Jag har lite känslig rygg och får tänka på hur jag sitter och det brukar jag alltid vara noga med men inte den här gången. Troligen för att jag hade så kul!

För en vecka sedan hade jag ju en sydag hemma hos mig med fyra andra sytokar. Då satt vi i vårt vardagsrum med våra symaskiner vid de vanliga stolarna vi har där. På eftermiddagen började jag känna av ryggen och tog en kudde bakom men det var tydligen redan för sent. Varför lär man sig aldrig! Men det var jättekul att sy! 

I min syhall har jag en kontorsstol med jul som är perfekt för ryggen. Enda problemet är att vi måste såga av benen på sybordet eftersom det är för högt för jag får lätt ont i nacken. Ofta syr jag inte så mycket utan det är hela tiden varvat med att stryka och skära. Ska man sitta och sy länge t ex kvilta något får jag ont men det varar aldrig länge. Men det är ju onödigt att få ont när det går att åtgärda. Känns bara lite jobbigt att ta reda på hur mycket man ska såga av, så man inte sågar av för mycket. 

Denna ryggvärken tar ett tag innan jag blir av med men som tur är har jag den väldigt sällan. Det brukar botas med gymnastik. Passar bra att jag börjar min vattengympa i morgon och varje onsdag hela terminen. Tänkte också göra mitt vanliga gympapass framför tv´n på torsdag då jag slutar tidigt från jobbet. Det är en VHS-film från Friskis & Svettis, ja det står rätt. Ca 50 min långt är passet och jag har aldrig fått träningsvärk trots att det ibland går långa tider mellan gångerna jag kör det. Är övertygad om att det beror på att man värmer upp i början och stretchar på slutet i filmen. 

Idag vill jag länka till Bambi-Evas blogg och Visa Berätta Måndag nr 117.

Önskar alla en trevlig tisdagkväll!





måndag 11 januari 2016

Inte som jag tänkt!

Min måndag blev inte som jag tänkt. En oerhört stressig dag på jobbet gjorde att när jag kom till min syträff var jag jättetrött och kände att jag bara skulle sy fel om jag sydde.

Efter lite sytt, typ en söm, och prat och fika valde jag att åka hem istället.

Så det kan bli när folk på jobbet blir sjuka.

Väl hemma gick jag o la mig nästan direkt. Efter att ha legat länge utan att somna steg jag upp en stund istället och äta lite.

Tror nog att jag somnar lättare sen!

* * *
Visar gammal skåpmat istället:


Denna lilla "rep"-korg har varit på utställning i en månad och jag har saknat den. 

Jag fyller den med det jag behöver för handsömnad vid teven. Nu har jag fått bära allt i händerna.

Sen kväll nu! Sov gott!

söndag 10 januari 2016

Påfyllning i förråden!


Häromdagens inköp! Jag var tvungen att ha tråd, särskilt eftersom jag envisas med att sy med bomullstråd. En del kviltare syr med bomull och en del med nylon. Eva i Ronneby som har affären Guldtråden rekommenderar bomullstråd och därför syr jag bara med det vid kviltning.

Annars har jag sån tur att min mamma har en garnaffär och jag kan få nylontråd gratis. Jag syr med nylontråd allt annat som inte är kviltning. Just nu faktiskt inte så mycket.

Men under jullovet fick jag ett presentkort som min dotter fick förra julen och inte utnyttjat. Det var på en tidningsprenumeration. Jag valde att få 3 eller 4 nummer av tidningen Burda för jag tänkte börja sy kläder till mig själv igen. Jag hittar oftast inte det jag vill ha och då är det ju jättebra att sy själv.

Jag köpte grönt tyg som ska vara kant till en tygkrans, reflexband och resår. Tänkte nämligen sy mig reflexer att ha på armar och ben. Jag, som jobbar med barn, måste ju föregå med gott exempel och bära reflex så att jag syns.

Annars ska söndagen innebära att jag förbereder sykvällen i morgon kväll med min quiltgrupp Strandremsorna. Jag ska skära ut tyg till en tygkrans.



Jag önskar er alla en lugn söndag!



"Tänk på vilodagen så att du hedrar den"

Jag tror att det är viktigt att vi en dag av sju varvar ner och gör det vi känner för i så stor utsträckning som möjligt!

lördag 9 januari 2016

Tack Maja!


Igår kväll när jag öppnade posten hade jag fått vinsten av Maja som jag gått och kikat efter i brevlådan varje dag.

Vinsten för att jag varit med i Majas månatliga bokutmaningar flera gånger och framförallt sista gången i december.

Den kom verkligen rätt i tid. Nu behöver jag verkligen muntras upp. Ibland är livet inte en dans på rosor.

Dessutom fick jag reda på att två av mina alster sålts på min quiltgrupp, Strandremsornas, utställning. Så lycklig och stolt jag blev! Att någon ville ha det lilla jag sytt!

* * *

Tyvärr ska inte Maja ha den utmaningen längre!

Kanske någon annan kan ta över?

Jag hade gärna gjort det men jag har inte så mycket fina tyger som Maja har skickat när man vinner. Det är tredje gången nu och jag har massor av olika tygbitar från Maja, små och stora. En del är verkligen stora!

Man behöver ju inte göra som Maja har gjort så jag ska grunna lite på vad jag skulle kunna ge vinnaren i så fall.

Under tiden kanske någon annan känner sig manad att ta över stafettpinnen. Det viktigaste ändå är ju att vi vill föra quiltningen vidare, att vi vill att fler ska bli intresserade och att vi som quiltar ska få nya spännande idéer så att vi lämnar det vi håller på med, får massa UFO´n på köpet, och gör något nytt som vi just hittat på någons blogg som verkar jättespännande!

Är det inte så?

Så känner jag i alla fall!!!!

* * *

För mig är i alla fall quiltningen min terapi! 

Det är inte resultatet som är det viktigaste utan det är vägen dit!! 

Strunt i om det blir UFO! Då kanske det inte är meningen att just det UFO´t ska bli som du tänkte från början. Det kanske behöver ligga och mogna till sig för att du ska känna det kul och lustfyllt, komma på t ex att den färgen passar nog bättre och då blir det till slut nån gång klart. Eller så sprättar man och gör något annat av tygerna.

Jag var inte sån tidigare. Jag stålsatte mig att göra ett projekt i taget men det blev bara det att då sydde jag inte alls, jag mådde dåligt för att jag behöver sy för att koppla av i vardagen.

Nu vill jag önska alla en trevlig lördag!

Jag ska titta på filmen En man som heter Ove i eftermiddag och ser verkligen framemot det.


fredag 8 januari 2016

Square dance!


Jag är så glad att jag hann sy lite igår. Mina kvadrater blev ihopsydda och jag är nöjd med resultatet. Tråden tog slut så det fattas en liten söm men det syns inte på bilden.

Det är jultyger jag sytt med, vet inte om det syns.

Skulle köpt tråd på hemvägen igår men det glömde jag ju förstås.

Nu får vi se om jag ska ha det ljusgröna hela vägen ut på framsidan av kudden eller om jag ska ha det mönstrade röda som ska vara baksida även på framsidan. Kanten på kudden ska vara av det tyget i alla fall.

Önskar alla en härlig fredag! (Skönt med fredag)

torsdag 7 januari 2016

Kudde igen!


Ja, en kudde ska det bli och sprätta det gjorde jag. Jag bytte ramen till ett ljusgrönt tyg istället för det jättemönstrade jag hade först.

Naturligtvis glömde jag att ta kort innan jag ritade och klippte igen. Men här är resultatet innan jag syr ihop nu, förhoppningsvis ikväll. Om jag nu orkar. Jag skrev detta igår men det visade sig att jag sov väldigt dåligt i natt och går upp nu och åker tidigare till jobbet än jag tänkt. Då kan jag ju sluta tidigare också. Bra att kunna välja så!

Sydagen var jättekul! 

Det är ju kul att samlas fem stycken syglada med symaskiner.

Även om jag, som värdinna, inte hann sy lika mycket som mina gäster hann med att sy. Men det berodde mycket på att jag inte hade förberett mig med att skära ut tyg som mina gäster hade gjort och inte heller burit ner alla saker jag behövde ha från mitt syrum.

Cecilia sydde en snygg tröja helt klar. Kerstin ritade och klippte ut från jeans något som skulle bli jättesöta jeanskuddar som förskolebarn skulle få när de slutar på förskolan. Anna-Lena sydde hjärtan i paperpiecing som ska bli till fina grytlappar. Slutligen sydde Ingrid på en tygkrans som nog blir väldigt fin. 

Den kommer jag att göra och lägga upp mönster på framöver eftersom den var rätt så enkel att sy och en jättebra present att ge bort i stället för en blomma.

Jag glömde givetvis att ta kort, förutom på tröjan. Men jag glömde fråga om jag fick visa bilden på min blogg så det gör jag inte, det får hon göra själv (om hon vill). 

Nu är det ny sydag på måndag kväll i min sygrupp Strandremsorna och det ser jag framemot mycket!

Innan dess ska jag på bio på lördag kväll med en kompis och se "En man som heter Ove". Jag har lyssnat på ljudboken och hört av flera att filmen är jättebra så det ser jag framemot.

Jag ska kolla in https://se.pinterest.com/bonnerbriggs/free-quilt-bom/ lite noggrannare och välja vilken BOM jag ska vara med i detta nya, färska syår som ligger framför mig.

I mars ska jag åka med en kompis till symässan i Malmö och i september (är det väl) ska jag vara med på Quiltköping. Båda dessa ser jag mycket framemot. Får spara pengar så att jag har råd att köpa mycket tyger när jag väl är där också för trots att jag har lite grann tyger behöver man alltid mera, av någon konstig outgrundlig anledning.

Jag läste på http://pumlansflitigafingrar.blogspot.se/ blogg att hon är med i ett projekt under året med några syvänner. Det innebär att man syr ett födelsedagsblock enligt var och ens önskemål under året. Alla som är med syr ett block till varje person som är med på detta. Födelsedagsbarnet har önskat vilken slags block det ska vara och vilka färger. Sedan får man det när man fyller år. 

Låter jättekul, tycker jag, är det någon mer som hänger på??

Måste bara visa en av de grejor som min man ägnade sig åt när jag hade sydag:




Han och båda sönerna skulle hålla sig undan hela dagen hade de meddelat. Mannen skulle vara ute men det visade sig att det var för kallt så han hittade på en del inomhus istället. Det tyckte jag var jättebra!

Vi köpte denna text för rätt så många år sedan. Den har inte kommit upp tidigare eftersom vi var tveksamma om det skulle sitta kvar på våra träväggar i sovrummet, just det får tiden utvisa, men kolla in vad snyggt det blev.

Han gjorde också min strykbordsbyrå helt klar. Nu väntar jag bara på tyget som ska ligga uppå så att jag kan stryka på min byrå. Men den visar jag när det är helt klart. (Strykbrädan, som gnisslar, ställer jag undan för att använda  till skjortor o dyl.) 

Nu önskar jag alla en trevlig torsdag!

(vilket känns jättekonstigt att åka och jobba efter en ledig dag och inte två)


onsdag 6 januari 2016

Året 2015!

Sytt under 2015!

Många som bloggar berättar vad de gjort under året som gått och då ska inte jag vara sämre.

2 st jullöpare
3 st löpare
4 st dukar
2 st kuddar
12 st necessärer i olika storlekar
1 st tygpåse till ett kortspel
2 st tygbagar
1 st doptavla
1 st väggbonad med hjärta
3 st underlägg
1 st litet skydd över bilbältet
1 st mugrug
1 st tygburk s k fabric basket
1 st tetra necessär
1 st trådsamlare
1 st rund skål s k butt

Övrigt:

1 st korsstygnsbroderad löpare
några julgransdekorationer i filt

De lägger då ut fina bilder på allt men jag lyckades inte göra ett sånt collage så det fick bli skrivet i stället.



Jag visar en bild på doptavlan som jag är mycket nöjd med och jag tror att föräldrarna som fick den gillar den också. Jag har täckt över en del av det jag broderat; namn, födelsedatum och dopdatum.

Jag började blogga 7 april 2015 och det ångrar jag inte.

Varför???

Jag syr mer nu! Jag mår bättre eftersom jag tar mig tid att sy och syendet är min "ventil" mitt sätt att koppla av och "fylla tankarna" så att jag orkar med vardagen som ibland innebär en del bekymmer, sånt är ju livet.

Bloggandet innebär att jag kollar in andras bloggar och hittar många nya tips på saker jag vill sy.

Jag har också vunnit några utlottningar som andra bloggare har haft och det är jätteskoj!!

Jag har under några månader varit med på Happy Scrappy Day som är den 15:e varje månad. 

Det är något som https://rutigt.wordpress.com/ och Kate har startat och det går ut på att den dagen varje månad visar man upp något som man håller på att sy eller har sytt klart av scraps, alltså små tygbitar man har. 

Någon dag innan skriver man till någon av dem att man vill vara med på den dagen och då lägger de ut en länk till ens blogg på sina bloggar. Himla käckt!!

Jag tänkte kanske vara med på något där man syr ett block varje månad men jag vet inte var man hittar sånt. 

Ni får gärna ge mig tips på sånt!!

Jag önskar er en trevlig Trettondag, själv ska jag sy hela dagen, hemma hos mig med fyra andra sykompisar!!!


tisdag 5 januari 2016

Square dance!

I söndags letade jag bland mina tyger och hittade dessa till en kudde i tekniken square dance.


Igår kväll när jag skulle börja rita ut kvadraterna så kom jag på det jag gått och grunnat på. Ramen är helt fel. Jag ska sprätta bort den och ta en mer neutral ljusare ram istället. Får se om jag har något sånt. Tur jag inte hade hunnit längre.

Dessutom gör jag nog något fel när jag syr med min inch-pressarfot. När jag skulle rita ut kvadraterna var de för stora. Min sömsmån är lite grann större än en 1/4 inch som det ska vara. Typiskt!


Vad tror ni?

Visst blir det nog bättre med en annan ljusare ram?


Mönstret är från denna boken:

Sy med lappar av Hilde Lien & Tina Eckeroth

Den kan jag verkligen rekommendera. Där finns massor av fina arbeten och flera saker jag skulle vilja göra. Helst med en gång!

I morgon ser jag fram emot att sy tillsammans hela dagen, med några sykompisar som kommer hem till mig med sina symaskiner.

Jag önskar er en trevlig tisdagskväll!

måndag 4 januari 2016

Scrappy Roads!


Arbetet med mitt lapptäcke går framåt men nu kan jag bara sy flera rosa så jag väntar nog lite grann och syr annat så att jag får flera scraps att arbeta med.

Hittills har jag 22 st block och det ska vara totalt 72 st så det är en bit kvar.


De sista jag sydde var dessa. De blå är fina!

Idag länkar jag till http://bambisyr-evaj.blogspot.se/. Hon har sin 116:e Visa och Berätta Måndag och där hittar man mycket fint!

Trevlig måndag!


söndag 3 januari 2016

Fler änglar!


Det var lite segt att komma igång att sy efter julhelgen men nu är jag på G.

Tre änglar på gång. Lite handsömnad sen är de klara. Den bredvid är den första jag gjorde och den blev för stor.

Jag har skärt itu och börjat sy en julkudde. Ja, den blir ju inte färdig nu innan julen ska tas ner men den lär vara klar tills nästa jul. Tänkte att det skulle bli två likadana om det blir bra.

Trevlig söndagskväll!