söndag 27 mars 2016

Tyg-godis!

I mitt påskägg var inget godis utan den här:


Jag bad min kompis när vi var på Syfestivalen för några veckor sedan att köpa något som kunde vara i mitt påskägg. Ett bra val tycker jag!


Kanske blir det en duk med lite vitt runt alla kvadrater utlagda såhär. Vi får se! Än så länge är dottern med familj hemma så någon tid att sy finns inte alls.

Nu ska vi snart äta kroppkakor som vi har gjort och det ska bli jättegott!

Trevlig Påskdag!

lördag 26 mars 2016

Glad Påsk!


En fin och överraskande Glad Påsk-hälsning fick jag i torsdags av http://dollandesign.blogspot.se/.

Ett jättefint tyg med trådrullar på. 

Tack så jättemycket!

Jag blev jätteglad och vill önska Dollan och alla andra en riktigt skön och avkopplande Påsk!


Kanske blir det något sytt nu av detta fina tyg som jag fyndade i en second hand-affär förra året ...





Det är många fina detaljer på tyget som säkert kan användas till många projekt.


Troligen syr jag en duk med bl a några av dessa fina påsk- o vårtyger fick jag av Maja för ett tag sen bara för att Maja är Maja.


Nu är dottern med familj (tre hundar) hemma över påskhelgen och då blir inte mycket tid för att sy men veckan efter påsk är jag ledig ett par dagar.

Det blir ju påsk nästa år också.

GLAD PÅSK!




måndag 21 mars 2016

Tunika på gång!


Jag har sytt ihop fram- och bakstycke på min tunika. I morgon ska jag köpa spets att ha i halsringningen och vid ärmsluten.

Vad kul att sy och så fort det gick att komma så här långt. Den passar bra och det är ju skönt! Jag tror den blir fin!

Idag länkar jag också till Bambis Visa och berätta där man kan hitta mycket fint att sy eller bara vila ögonen på och drömma!

Trevlig måndag!



söndag 20 mars 2016

Stickad strumpa!


Den första strumpan är klar och blev fin i färgerna och mjuk och härlig att ha på sig. Den är stickad i ett stycket utan häl och var lättstickad bara man höll reda på var i mönstret man var.



Jag hittade mönstret i Amelia Höst 2015. Mönstret är gjort av Maja som har bloggen:



Ikväll börjar jag nog på den andra under tiden som jag tittar på Mästarnas Mästare som är ett favoritprogram!

Idag ska det bli lite sytt har jag tänkt. Troligen börjar jag med att rita ut mönster till min tunika. Mönstret jag ritade i förrgår blev inte rätt storlek eftersom jag har en storlek över bysten och en över midjan får jag tänka till lite. Dessutom kanske jag ska sy upp den i skräptyg för att vara på den säkra sidan.

Vi får se hur det blir!


Igår planterade jag mina penséer jag köpt i veckan. Det blev en kruka utan för dörren och fyra i varsin kruka inne på verandan. Jag har satt lite påskris lite här och var också och påskpyntat. De sista åren har jag inte hunnit få fram så mycket till påsk och sedan när påsken väl är inne så är det ingen idé.

Önskar en trevlig och avkopplande söndag!

lördag 19 mars 2016

Ny utmaning!


Häromdagen fick jag mitt brev från Maja med utmaningen att sy av detta härliga men lite svåra tyg.

Jag har funderat lite vad jag ska sy men jag ska fundera lite till innan jag börjar. Det är många färger på tyget så det går att kombinera med mycket.

Trevlig lördag!



fredag 18 mars 2016

Tunika!


Jag har blivit så inspirerad och vill sy mig en tunika i linnetyg.

Jag och min kompis började prata om det i Malmö på Syfestivalen för en vecka sedan och sedan har jag funderat vidare.

Idag köpte jag det här härliga tyget och mönstret till en tunika med lång eller kort ärm.

Vi får se hur det blir och när den blir färdig. Det är verkligen längesedan jag sydde kläder nu.

Trevlig fredagskväll!

tisdag 15 mars 2016

Pennfodral och Scrap Happy Day!


Igår kväll på träffen med min quiltgrupp Strandremsorna sydde jag mitt pennfodral färdigt.

Det rosa tyget har jag fått av snälla Maja och det svarta tyget är resterna från Scrappy Roads-täcket jag håller på att sy. Jag sydde mitt för- och efternamn på båda sidor. Först i det rosa med rosamelerad tråd och det syns ju knappt, sedan i det svarta på den andra sidan. Det blev bra!

Detta pennfodral är med mig i min jobbryggsäck så jag har koll på pennor o dylikt. Ett måste när man är på många olika ställen och inte har ett fast ställe att sitta och planera eller rätta på.

* * *

Kika gärna in på bloggen: 

https://debutsky.wordpress.com/utlottas_handduk/

Där finns en utlottning och man kan vinna en fin handduk.

* * *

Idag är det också Happy Scrappy Day som jag givetvis hade glömt. Men mitt pennfodral är ju sytt av svarta scraps och sedan visar jag upp hur lång jag har kommit med mitt Scrappy Roads-täcke hittills.


Lite rosa, lila och blå block.


Två gröna som är på gång.

Jag länkar till Scrap Happy Day-grundarna:


Där är flera länkar man kan gå in på och få inspiration till hur man kan använda sina scraps.

Idag länkar jag också till Bambis Visa och berätta där man kan hitta mycket fint att sy eller bara vila ögonen på och drömma!

Trevlig tisdagskväll!

söndag 13 mars 2016

Syfestival!

Det var jätteroligt att vara på min första Syfestival någonsin!

Jag hade en inköpslista på vad jag skulle behöva och vilja ha och jag hittade allt vad jag ville:


Sex olika blåa tyger som är en början till 365 Challenge som jag tänkte vara med i. Måste förstås komplettera med mera sedan.

De rosa och lila ska vara till mitt täcke sydd med Hex´n More-linjalen. Det rosa ska också vara som kant på min duk med rosa hjärtan.


Vitt tyg behövs alltid så jag köpte 3 m av ett fint med blommönster. Nyckelband tänkte jag sy mig ett fint av bandet som är rosa och lilarandigt. Vantarna är till när jag frihandsquiltar. Jag har ett par trädgårdshandskar men de var för stora och fungerar inte bra.

Jag köpte en lott och vann ett par jättefina öronhängen som ser ut som en blomma i rött. Perfekt! Till sist köpte jag ett mönster på vårfåglar som Rikstäcket sålde. De kan man sy och ha i sitt påskris. Får se vilket år det blir bara.

Jag är väldigt nöjd med min dag igår. Min kompis och jag åkte en bussresa dit och hem. Lite stickat på mina sockar blev det på bussen, lite vilat och en hel del prat. På bussen var också flera från vår quiltgrupp Strandremsorna.

Väl hemma var det dags att bänka sig för Melodifestivalen. När de internationella rösterna var lämnade gick jag och la mig. Jag var supertrött och kunde inte hålla ögonen öppna. Sov hela natten och känner mig utvilad idag. Vid ett toalettbesök i natt fick jag höra att Frans vann och det tycker jag är bra. Jag gillade den låten!

Nu ligger redan de blå tygerna i tvättmaskinen och skvalpar, disken är avklarad och nu väntar veckohandling och lite annat helg-göra. Tänkte dock hinna sy också, förstås.

Trevlig söndag!


fredag 11 mars 2016

Stickning!

Häromdagen fick jag min vinst från Inge i Finland med bloggen: http://nallepuh.blogspot.se/  

 

Den innehöll 2 st lila garnnystan med glitter i, ett nystan med melerat garn ett band, en virknål och en smart förvaring till virknålar.


Här har alla mina virknålar fått en bra plats.

Jag blev väldigt inspirerad av att sticka och kom på att för ett halvår sedan ungefär köpte jag en melerat garn och en tidning med mönster till spiralsockor. Jag hittade tipset på Majas blogg som heter: http://husmorsskolan.blogspot.se/. Det är också Maja som har designat dessa sockor.


Jag letade upp garnet och fick leta väldigt länge innan jag hittade tidningen men sen var jag igång att sticka och så här långt har jag kommit nu. Man stickar ingen häl på dessa sockor utan bara rakt.


Det visade sig jättekul att sticka detta mönstret.

Jag har en sock-stickning på gång men insåg att jag nog inte tycker det är så kul eftersom de inte blivit färdiga på ett år så de får vila nu så gör jag nåt roligt istället. Jag vill väldigt gärna ha något i händerna när jag tittar på tv.

Nu laddar jag för bussresan till Syfestivalen i Malmö i morgon. Jag har skrivit inköpslista!

Trevlig fredagskväll!



onsdag 9 mars 2016

Pennfodral!

Jag har börjat att sy mitt pennfodral.


Jag valde att rita ut storleken på en bit paperpiecing-papper, markera ut mitten och sedan dra ett diagonalt streck i 45 graders vinkel. Sedan bara la jag ut tygbitarna och sydde.


 Jag trodde inte att det svarta tyget skulle räcka men det gjorde det men jag fick skarva det två gånger.


Mitt namn sydde jag dit på det rosa tyget men det syns inte på bilden. 

Jag behövde ändå öva på hur man programmerar och syr dit namn eftersom jag vikarierar i textilslöjden denna veckan. Eventuellt är det elever som kommer till det momentet där de ska sy sina namn på en snedremsa innan de syr fast den på sina slöjdpåsar.


Nu har jag spraylimmat fast mellanlägget. Nu får det ska torka innan jag kviltar och fortsätter sy ihop pennfodralet  men det blir en annan dag.

God Natt!

Äntligen!

Jag har behövt skaffa mig en ny mobil länge eftersom min gamla mobil inte har minne nog att ladda ner musik och spara bilder.

Vi åkte iväg i söndags hela familjen till lite olika affärer som låg ca en timmes bilresa hemifrån. Bra att grabbarna kunde slita sig från sina mobiler.

Jag hittade mobil och även en högtalare så att jag kan lyssna ut i rummet på musiken. Ibland är det bra att ha på jobbet.


Laddsladden är förstås i den nya lilla SweetPea Pod som jag fick från Immi som tröstpris

Högtalaren är den rosa/röda till vänster.

Nu får jag väl ta och sy mig en sån där mobilväska jag har fått mönster till. Jag har ju inte haft en Smartphone tidigare så jag har inte haft användning av mönstret till mig själv.

Inte så mycket till beskrivning var det så när det ringde första gången kunde jag inte svara hur mycket jag än försökte. Jag ville också ha en massa musik i den men det klarade jag inte heller fixa själv. Tur man har barn som kan hjälpa en.

Trevlig onsdag!






tisdag 8 mars 2016

Pennfodral!


Först tänkte jag spara på det rosa tyget som jag gillar jättemycket och sy något riktigt fint men sen kom jag på att jag använder det till ett pennskrin som jag kommer att använda mycket på jobbet. Då ser jag ju det fina tyget varje dag och blir glad varje gång. Det finns ju faktiskt jättemycket fina tyger!

Jag kommer också att tänka på Maja varje gång jag ser mitt pennskrin sen och funderar kanske på hur hon har det nu och om hon mår bra eller så. Sen tänker jag på henne och känner sån tacksamhet att jag fick tygerna av henne för att hon bryr sig om lilla mig.

Jag kommer att använda det svarta tyget också men jag har inte riktigt bestämt hur jag ska sy det ännu. Mönstret som ligger bakom har jag hittat någon av alla gånger jag har vikarierat som textilslöjdslärare och det kommer att utgöra grunden till pennskrinet, sen får vi se hur det färdiga resultatet blir.

Ha en trevlig tisdag!





måndag 7 mars 2016

Post med tyger!

När jag körde hem i fredags tänkte jag att det vore väldigt kul om jag hade en av de två vinsterna i brevlådan när jag kom hem.

Vilken överraskning det blev att det var två roliga brev/paket och att det ena uppenbarligen inte var något jag vunnit. Det visste jag för att den ena vinsten ska komma från Finland och det gjorde ingen av dessa.

Vad var det då jag fick???

Jo, i det ena var det min vinst från Immi:


Min fina SweetPea Pod!

Den är väldigt fin och jag kom ganska snabbt på vad den ska vara till så att jag ser den ofta och tänker på att Immi har sytt den till lilla mig.

Jag har den i min jobbryggsäck och inuti ligger laddsladden till min mobil. Sedan en tid tillbaka har jag alltid laddaren i min jobbväska. Jag vill undvika att ha en mobil med mig som är eller blir oladdad. 

Min lilla SweetPea Pod har min sladd samlad och jag är säker på att den inte går trasslar in sig i annat och kanske går sönder.

Det andra paketet då! Vad kunde det vara?

Jag blev inte klok på det.


Jo, det var tyger från Maja och jag var helt frågande tills jag läste hennes fina vykort.

Tack Maja du är världens bästa. Det var det bästa jag kunde få i brevlådan denna fredag. Jag kände att jag måste få "sy av mig" i helgen för att orka med nästa vecka.

På det fina vykortet med lavendel på framsidan stod, kort och gott:

"Ibland räcker det med att veta att någon tänker på en. Tyger brukar få mig att tänka på annat! Håll till godo! Kram Maja"

Jag är helt överväldigad att man bara kan göra så. Dessutom vet jag att Maja inte är helt frisk just nu så att hon bara orkar läsa mina mail om mina tankar och sedan skicka tyger gör mig oerhört rörd.

Gå in på Majas blogg hon har en utmaning igång just nu.

Idag har också Eva sin Visa och berätta måndag nr 126 där finns mycket fint att se från hennes egen blogg men även från alla oss andra som länkar dit.

Jag önskar er alla en trevlig, lugn och skön måndag!








lördag 5 mars 2016

Sticka, virka eller brodera lappar - skänk!

Hittade det här på Sysidan.se där jag är inne ibland.


Jag gillar när man gör saker för andra och det här var verkligen en bra grej. Det skänks till en kvinna i Sverige som behöver uppmuntran och stöd.

Projekt The blanket of love and hope


Av Ulrika Lindh
Yael Sages och Hedvig Wendelbo Hansson inspirerades av @littlesquaresofstrengthproject and @thelittlewickerbasket 's projekt att sätta ihop rutor gjorda av handarbetsintresserade från hela världen. Rutorna sys ihop och görs till filtar som sedan skänks till kvinnor som har det svårt på något sätt. De kände att de ville starta något liknande i Sverige så de har startat upp ett liknande projekt här.
De bjuder nu in alla handaretsintresserade i Sverige och i hela världen att skicka rutor till dem som de kan göra filtar av. Rutorna ska vara 12 x 12 cm, de kan vara stickade, virkade, eller broderade tyglappar. Yael och Hedvig syr ihop dem till en filt full av kärlek och hopp #theblanketofloveandhope. Filten skänks sedan till en kvinna i Sverige som har behov av uppmuntran och stöd.
Det går bra att nominera någon du tycker ska få en filt, maila till: ysages@gmail.com eller hedvigwendelbohansson@gmail.com
Vill du bidra med rutor till projektet skicka ett DM på intstagram eller maila till: ysages@gmail.com eller hedvigwendelbohansson@gmail.com

Jag kan både sticka, virka och brodera. Man kan nästan säga att jag fått det i modersmjölken. Bara det att just nu tycker jag det är trist. Jag håller bara på med mina lappar och tyger.

Jag kan tänka mig att göra några rutor framför tv´n. Jag har mina raggsockor i restgarner som jag började på för ett år sedan. Det är tråkigt att sticka dem, därför är de inte klara. Några gånger har de åkt fram för att jag velat se Skavlan. Då har jag suttit och stickat för att vara säker på att inte somna ifrån programmet.

Mest syr jag för att koppla av och må bra!

Efter en superbra föreläsning med jobbet i torsdagskväll som handlade om rePULSE så kom jag på att jag har fler saker som jag kan göra för att må bra. Sådant som jag gjorde mer av förr.

Sjunga, både själv och i kör
Spela tvärflöjt
Lyssna på musik

Sagt och gjort, jag dammade av tvärflöjten och letade upp noter ur pärmar jag har och började spela. Jag höll på kanske 45 minuter. Min man poängterade att jag skulle stänga båda dörrarna innan jag började. Han satt och tittade på tv och klockan var väl ca 22.00. Tur man inte bor i lägenhet.

Grabbarna hörde mig också för efter en stund kom Linus och var intresserad.

Jag hade jättekul! 

Tyvärr så hittade jag inte mina favvolåtar för de har jag plockat ur och spelat någon gång för längesedan så de ligger någonstans på ett bra ställe.

De hittar jag nog inte förrän jag har städat och rensat nästan överallt eller när jag letar om något annat.

Jag vill ha noter till Passengers låt Let her go och tänkte köpa dem över nätet men när jag sökte upptäckte jag att den fanns med i en bok Hits 2013. Då är det bara att gå till Musiksalen på jobbet och låna den och kopiera av. Praktiskt! 

Jag kan förena nytta med nöje genom att spela och sjunga på arbetstid eftersom jag har två st klasser i musik varje vecka. Snacka om lyx!

Eleverna har valt önskelåtar som jag drar minst en varje gång. Jag ska nog spela mina önskelåtar också.

Önskar er alla en trevlig och avkopplande lördag! (här ska det visst regna)



onsdag 2 mars 2016

Gröna block!


Sydde klart mina två gröna bitar igår kväll. Det går sakta framåt när man jobbar heltid och har lite annat för sig också.

De blir nog fina i mitt täcke till slut.

Jag väntar på rolig post. 

Jag har haft turen att vinna i två utlottningar den senaste tiden så jag väntar med spänning.

God Natt!

tisdag 1 mars 2016

Post!



Nya tidningar är alltid trevligt att få i brelådan.

Fat Quarter är ny och My Quilt är ny för mig. Den vann jag i en utlottning som Dollan Design hade och jag hade turen att vinna. Tack!!

Önskar alla en trevlig tisdagskväll!