torsdag 15 september 2016

Scrap Happy Day September!



Mitt bidrag denna dag är detta block, mormorsrutan.

Den lärde jag mig sy i Quiltköping av Charlotte som har Mossby Quiltshop i Kumla.

Hennes kurs "Sy fina quiltar av rester" är jag verkligen nöjd med. Vi fick väldigt många uppslag på quiltar att sy av alla våra scraps. Jag har inte tillräckligt med scraps känner jag nu.

Hon hade 31 quiltar med sig och visade för oss (om jag nu räknade rätt) och vi fick ett häfte med mönster till alla utom 2 tror jag det var.

Hon var väldigt pedagogisk och duktig på att visa oss.

Min mormorsruta är förstås sydd av scraps jag hade med mig och den är inte sydd genom att man först skär ut alla kvadrater och sedan syr ihop dem. Den är sydd på ett väldigt enkelt och smidigt sätt.

Charlotte sa att ofta så kan man inte sluta sy detta block för det är så roligt att sy och jag är beredd att hålla med henne att risken finns.

Idag länkar jag vidare till grundarna av denna dag:


Önskar er en trevlig torsdag!


tisdag 13 september 2016

Telefonplånbok!


Här visar jag min telefonplånbok som jag köpte mönster till i Quiltköping förrförra helgen.


Jag började sy på den i lördags och sydde sista stygnet igår kväll.


Den är rymlig inuti med många kontokortsfack och plastficka för körkortet.


Mönstret har Mossby Quiltshop gjort och förutom en liten detalj var det väldigt enkelt att följa. Det var många steg att sy och många delar.

Tygerna, förutom det rosa, fick jag i min "välkomstpåse" i Quiltköping. Alla fick inte samma tyger men dessa är väldigt mycket "jag" även om jag kan tycka nu efteråt att insidan kanske ser lite väl "rörig" ut med tre olika tyger (fast det tredje som är bakom mobilen syns ju inte så det är bara jag som vet om det).

Jag syr helt klart flera sådana här!

Plasten jag använde köpte jag också av Mossby på mässan och den är väldigt mjuk och härlig att jobba med. Tänkte använda den inuti necessärer och även till förvaringar med fönster.

Jag länkar vidare till Bambis Visa och berätta där man kan hitta många andra bloggares länkar och få mycket sy-inspiration.

Trevlig fortsatt vecka!